Pripravte si rýchlu a zdravú vajíčkovú pomazánku s jogurtom
reklama:
Máte natvrdo uvarené vajcia a neviete, čo s nimi? Skúste pripraviť túto rýchlu a zdravú verziu vajíčkovej pomazánky, ktorá je ideálna na sýtejšie raňajky, ľahšiu večeru alebo aj ako malé občerstvenie pre hostí. Vajcia sú bohaté na cenné vitamíny a proteíny, preto by mali byť pravidelnou súčasťou vášho jedálnička.
Ingrediencie na 4 porcie
Pomazánka:
- 5 vajec
- 200 g čerstvého syra (Philadelphia, Lučina, Buko)
- 3 lyžice bieleho jogurtu
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžičky soli
- štipka čierneho korenia
Na podávanie:
- 1 zväzok jarnej cibuľky
Postup:
- Najskôr si uvarte vajcia natvrdo v mierne osolenej vode. Ak si nie ste istí, ako na to, pozrite sa na video o správnom varení vajec natvrdo.
- Vajcia nastrúhajte najemno do väčšej misky. Pridajte čerstvý syr, biely jogurt, dijonskú horčicu a rozotrený cesnak. Dôkladne premiešajte a podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Máte problémy s lúpaním varených vajec? Existujú štyri jednoduché triky, ktoré vám túto prácu výrazne uľahčia.
- Hotovú pomazánku servírujte posypanú nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou, najlepšie na čerstvom celozrnnom pečive. Ak máte chuť, vyskúšajte si pripraviť vlastné domáce celozrnné rožky so záparou.
Táto zdravá vajíčková pomazánka vás prekvapí svojou lahodnou chuťou a jednoduchou prípravou.
reklama: