Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pripravte si rýchlu a zdravú vajíčkovú pomazánku s jogurtom

reklama:
zdravá vajíčková pomazánka
zdravá vajíčková pomazánka Foto: depositphotos.com

Máte natvrdo uvarené vajcia a neviete, čo s nimi? Skúste pripraviť túto rýchlu a zdravú verziu vajíčkovej pomazánky, ktorá je ideálna na sýtejšie raňajky, ľahšiu večeru alebo aj ako malé občerstvenie pre hostí. Vajcia sú bohaté na cenné vitamíny a proteíny, preto by mali byť pravidelnou súčasťou vášho jedálnička.

Ingrediencie na 4 porcie

Pomazánka:

  • 5 vajec
  • 200 g čerstvého syra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 3 lyžice bieleho jogurtu
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky soli
  • štipka čierneho korenia

Na podávanie:

  • 1 zväzok jarnej cibuľky

Postup:

  1. Najskôr si uvarte vajcia natvrdo v mierne osolenej vode. Ak si nie ste istí, ako na to, pozrite sa na video o správnom varení vajec natvrdo.
  2. Vajcia nastrúhajte najemno do väčšej misky. Pridajte čerstvý syr, biely jogurt, dijonskú horčicu a rozotrený cesnak. Dôkladne premiešajte a podľa chuti dochuťte soľou a korením.

Máte problémy s lúpaním varených vajec? Existujú štyri jednoduché triky, ktoré vám túto prácu výrazne uľahčia.

  1. Hotovú pomazánku servírujte posypanú nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou, najlepšie na čerstvom celozrnnom pečive. Ak máte chuť, vyskúšajte si pripraviť vlastné domáce celozrnné rožky so záparou.

Táto zdravá vajíčková pomazánka vás prekvapí svojou lahodnou chuťou a jednoduchou prípravou.

reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčané

Autor Dátum 6. októbra 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zena.sita.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.