Domáce tekvicové gnocchi, ktoré zvládnete ľavou zadnou!
Sú úplne fantastické! Vďaka tekvici majú príjemnú textúru aj chuť a špaldová múka im dodá na zaujímavosti. Tieto halušky sú vynikajúce ako hlavný chod, ale fungujú aj ako príloha. Len pozor: sú také dobré, že môžu zatieniť zvyšok pokrmu.
Ingrediencie pre:
4 porcie
Halušky
500 g pečenej tekvice
150 g hladkej špaldovej múky
150 g hrubej múky
1 ks žĺtkov
1 štipka soli
1/4 lyžičky bieleho mletého korenia
1/4 lyžičky muškátového orieška
1/2 lyžice soli do vody na varenie
Na dohotovenie
300 g cherry paradajok
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
2 hrsti čerstvej bazalky
1 štipka chilli
1 štipka soli
1/4 lyžičky korenia
4 lyžice strúhaného parmezánu
Ak sa vám žiada mäsko tak vyskúšajte tento recept vo videu:
Pre luxusnejšiu a výdatnejšiu verziu môžete halušky podávať s omáčkou z rozpusteného parmezánu, smotany a trochy masla.
Postup
01.
Najprv priveďte osolenú vodu do varu. Pečenú tekvicu postrúhajte najemno, pridajte žĺtok, muškátový oriešok, soľ aj biele korenie a postupne prisypávajte obe múky. Všetko prepracujte, pokiaľ nevznikne jemné, mierne lepivé cesto.
02.
Z cesta vytvarujte valček a odkrajujte asi 2cm kúsky. Vzniknuté halušky ihneď vhoďte do vriacej vody a varte. Akonáhle vyplávajú, nechajte ich variť ešte 1 minútu a zlejte.
03.
Na panvici rozohrejte olej a vsypte doň celé paradajky. Až začnú praskať, pridajte nakrájaný cesnak a všetko spoločne krátko opečte. Na záver pridajte soľ, korenie, štipku chilli a bazalku. Premiešajte, vsypte k nokom a zľahka vmiešajte.
04.
Hotový pokrm posypte postrúhaným syrom a podávajte.