Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pripravte si túto skvelú čokoládovú penu len z dvoch surovín!

reklama:
Pripravte si túto skvelú čokoládovú penu len z dvoch surovín!
Pripravte si túto skvelú čokoládovú penu len z dvoch surovín! Foto: www.freepik.com

Chcete si vychutnať sametovú čokoládovú penu? Zabudnite na vajcia, smotanu a maslo. Pripravte si ju iba z kvalitnej horkej čokolády a vody. Nebude to žiadna hrudkovitá zmes, ale lahodný dezert s intenzívnou čokoládovou chuťou. Celý proces vám zaberie len 10 minút, takže ideálne zapasuje ako sladká bodka na konci každej večere alebo oslavy.

Môžete pridať rôzne príchute podľa vašich preferencií.

Čo budete potrebovať na 4 porcie:

  • 200 g horkej čokolády
  • 180 ml vody

Ako postupovať:

  1. Pripravte si veľkú misku naplnenú studenou vodou a ľadom a do nej vložte menšiu misku, v ktorej budete šľahať penu.
  2. Na sporáku rozpustite na malé kocky nalámanú kvalitnú horkú čokoládu spolu s vodou.
  3. Rozpustenú čokoládu nalejte do menšej misky, ktorá je napoly ponorená vo väčšej miske s vodou a ľadom (pozrite krok 1). Pomocou elektrického šľahača šľahajte asi 5 minút, kým sa nevytvorí pena. Dávajte však pozor, aby ste čokoládu neprešľahali. Ak sa vám to stane a zmes príliš stuhne, môžete ju znova zohriať (napríklad aj v mikrovlnke).
  4. Penu rozdeľte do štyroch pohárov a ihneď podávajte. Alebo ju môžete nechať odležať niekoľko hodín v chladničke, kým sa na ňu dostane rad. Môžete ju ozdobiť čerstvým ovocím, šľahačkou, malou sušienkou alebo pridať trochu likéru.
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčané

Monika Rybárová
Autor Dátum 4. októbra 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zena.sita.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.